Duvar Seramik Kaplama

Kategori: Seramik Kaplama | 0

 

Duvar seramik kaplama uygulaması

Sağlıklı bir karo uygulaması yapmak için yüzeyin iyi hazırlanması en önemli koşullardan bir tanesidir.

Güvenilir bir uygulama için, yüzeyler temiz olmalıdır.

Yüzeyde bulunan tüm kalıntıları çekiç ve murç yardımı ile temizleyelim.

Uygulamalar sonrasında karoların yüzeyden ayrılmaması ve zemin çatlaklarının oluşmaması için yapıştırmanın yapıldığı yüzeyler sağlam olmalıdır. Karo döşenecek yüzeylerde ufak eğimler, delik ya da çatlaklar varsa bunları tamir harcı (Tamir harcının kuruma süresi 12 saattir) ile kapatalım.

Yerdeki eğimler büyükse yerimize şap dökelim. (Şap, toz ve su karıştırılarak hazırlanan bir üründür. Şap geniş alanlara dökülecekse, dökülecek olan oda 20 mm kalınlığındaki çıtalarla bölümlere ayrılmalıdır. Çünkü şap çok akışkan bir maddedir. Kendiliğinden yayılır. Kuruma süresi 1 gündür.)

Karolarımızı yerleştirdikten sonra derz artılarını karoların birleşme yerlerine koyalım. Derz dolgularının karoların arasına girmesi için derz artıları ile boşluk bırakalım.

Satın Alım Rehberi: Karo uygulamalarına başlamadan önce, kullanılacak karoların kutu üstü üretim bilgilerini mutlaka kontrol edelim. Ürün kutuları arasında üretim tarihi, renk tonları ve boyut bilgilerinin bütünlük içinde olmasına dikkat edelim. Karo uygulamalarından sağlıklı bir sonuç ve uzun ömürlü bir kullanım elde edebilmemiz için karo, yapıştırıcı, derz dolgu ürün kutuları üzerinde yer alan uygulama talimatlarına mutlaka uyalım.

İpucu:

Karoları duvara aşağıdan yukarıya doğru, duvarın altına yerleştirdiğimiz mastarın üstünden başlayarak döşeyelim. Yukarıdan döşediğimiz karolar işlem sırasında aşağıya doğru kayabilir. Bu da karoları düzgün döşememizi engeller.
Derz dolguyu yüzeyin tamamına sürmek 30 dakikadan fazla sürerse derz dolgusu kuruyabilir ve karoların yüzeylerini temizlemek zor olabilir. Bu yüzden küçük bölgelere uygulayarak ve temizleyerek ilerlemekte fayda vardır.

Güvenliğiniz İçin: Derz dolgu malzememizi hazırlarken ortama yayılan tozu solumamak için maske takabiliriz.

a) Önhazırlık

Duvar karosu döşemeden önce aşağıda belirtilen altı adımı gerçekleştirmeliyiz. Bu adımları gerçekleştirdikten sonra duvar karolarımızı döşemeye başlayabiliriz.

Metreyle Ölçelim

Yerleşim planını yapalım
Astarı Sürelim
Su terazisiyle ölçelim
Mastar Koyalım
Yapıştırma harcını hazırlayalım
Yapıştırma harcını karıştıralım
b) Duvar Karosu Döşeme
Duvarın yüzeyini ve de yapıştırma harcını hazırladıktan sonra duvar karolarımızı döşeyebiliriz. Projemizin bu adımında, dekoratif bordürler döşeme ve engellerin etrafına duvar karosu döşeme işlemlerini de uygulayacağız.
Yapıştırma harcını duvara sürelim
Duvar karosunu yapıştıralım
Lastik tokmakla vuralım
İkinci duvar karomuzu yerleştirelim
Bordürleri yerleştirelim
Diğer duvar karolarını yapıştıralım
Metreyle ölçelim
Kurşun kalemle işaretleyelim
İşaretlediğimiz yeri keselim
Yapıştırma harcını sürelim
Duvar karosunu yapıştıralım

c) Duvardaki Engeller:

Su Borusu Etrafına Seramik Döşeme
Duvar karosu döşerken, su borusu gibi yüzeydeki engellere ve sabit eşyalara dikkat edelim.
Su gider borusunun ölçüsünü alalım
Aldığımız ölçüyü delelim
Duvar karomuzu yapıştıralım

d) Derz Dolgu Uygulaması
Karolarımızı duvarımıza yapıştırdıktan bir saat sonra derz dolgu aşamalarını gerçekleştirebiliriz. Derz dolgu, duvar karolarının arka yüzeylerine nem, su ve kirin geçmesini engeller ve duvarımıza estetik bir görüntü verir.
Derz artılarını çıkaralım
Düz tornavidayla temizleyelim
Derz dolgumuzu sürelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir